Scheidsrechter

A. Hogendoorn

Accommodatie

Onbekend

Met een terechte 3-1 overwinning op Alphense Boys is Linschoten de nieuwe competitie uitstekend begonnen. Op Sportpark Rapijnen toonde de ploeg van trainer Pieter Ooms veerkracht na een heel snelle tegentreffer.

Nog geen twintig seconden na de aftrap kregen de Linschotenaren een flinke dreun te verwerken. Een lange bal van achteruit werd door Dion Braakensiek verkeerd getaxeerd en stuiterde binnen de beruchte lijnen ongelukkig tegen zijn hand. De daaropvolgende strafschop werd vakkundig binnengeschoten (0-1).

Direct was Linschoten weer bij de les en ging zij zich aanvallend meer roeren. In de 25ste minuut was het Tom Mooij die de gelijkmaker binnenschoot. Na een goede combinatie met Nick de Langen mocht de middenvelder met zijn linkerbeen aanleggen. Op diens schot in de korte hoek moest de doelman het antwoord schuldig blijven: 1-1.

In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg Linschoten zelfs nog twee riante mogelijkheden om met een voorsprong aan de thee te gaan. Maar de goalie van Alphense Boys kwam twee keer als winnaar uit de strijd. Hij gooide zich moedig voor een kopbal van Jelle Baars en pakte de inzet van Jordi de Vormer ook knap. Aanvallend stelden zijn ploeggenoten daar in deze fase niets tegenover.

Na rust kwam Linschoten meer en meer gevaarlijk door. Een vlammend schot van uitblinker Sam da Cruz kon ternauwernood over de dwarsligger worden getikt. Acht minuten na de hervatting kwamen de gastheren alsnog op voorsprong. Bij een overtalsituatie werd Jelle Baars hard onderuit gehaald. De arbiter wachtte niet af en floot de aanval af, waardoor Sam da Cruz zijn vrije doortocht naar het doel in rook op zag gaan. Gelukkig haalde de aanvoerder zijn sportieve gram door de toegekende vrije trap binnen te schieten (2-1).

Collega-aanvaller Jordi de Vormer zette drie minuten later de marge op twee doelpunten. Rueben Keereweer stuurde hem goed weg en met een simpele voetbeweging liet hij de uitglijdende doelman kansloos. In het laatste kwartier probeerde Alphense Boys nog de aansluitingstreffer te forceren, maar Maikel Paling was deze middag niet van plan om zich nogmaals te laten verschalken. Op de afstandsschoten had hij telkens een antwoord, al had hij daar eenmaal de hulp van de lat bij nodig.

Opstelling: Maikel Paling, Nick de Langen, Luuk den Boer (Omar Akoudad), Dion Braakensiek, Tim Clements, Tom Mooij, Alex Oskam, Joey van Kouwen (Rueben Keereweer), Jelle Baars (Gijs Mink), Sam da Cruz en Jordi de Vormer.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!