Datum

26 september 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Linschoten is er niet in geslaagd om de goede start van de competitie een vervolg te geven. In en tegen Zwammerdam werd met 2-1 verloren, waar een puntendeling meer dan terecht zou zijn geweest. Maar dan hadden de LInschotenaren één van hun vele kansen moeten benutten.

Op een fantastische grasmat was het de eerste minuten aftasten. Vooral de bal niet kwijtraken leek het devies aan beide zijden. De eerste kans was voor de thuisploeg, maar Thom Ankone redde met zijn benen. In de 9e minuut kwam zij alsnog op voorsprong door een aanval uit het boekje. Hun rechtsbuiten werd de diepte ingestuurd en zette vanaf de achterlijn strak voor. De aanvallende middenvelder kwam het strafschopgebied binnengestormd en kopte hem in de verre hoek onhoudbaar binnen: 1-0.

Na een minuut of twintig kroop Linschoten meer uit zijn schulp. Na een goede kans van de Damse rechtsbuiten die Ankone weer met zijn voeten pareerde, was het Sam da Cruz die de stand gelijk trok. De aanvoerder werd diep gestuurd door Jordi de Vormer, was zijn directe tegenstander te slim af, omspeelde de doelman en schoof hem in het lege doel. De ruststand had nog positiever kunnen uitvallen toen Linschoten zich aan de linkerkant onder de druk vandaan speelde, maar de gretig vlaggende grensrechter constateerde buitenspel.

In de tweede helft had Zwammerdam weliswaar meer balbezit, maar het was Linschoten dat de meeste kansen kreeg. De verdediging stond goed, waardoor de behendigde aanvallers zich steeds stuk liepen. Een slim genomen hoekschop van Tom Mooij werd door Sam da Cruz enkele centimeters naast geschoten en de poging van Joey van Kouwen werd door de doelman uit zijn heiligdom geranseld.

Reijer Peters - de beste man van het veld - maakte uiteindelijk tegen de verhouding in de 2-1 en daarmee zijn tweede doelpunt van de middag. Op diens harde inzet na een combinatie over de as van het veld, moest de Linschotense goalie zich gewonnen geven. De gasten probeerden in de slotfase de gelijkmaker te scoren en kreeg drie reuzemogelijkheden. Het was in deze fase billenknijpen voor de thuisploeg. Dion Braakensiek kreeg de bal op vier meter van het doel niet onder controle, maar vooral Jelle Baars had gewoon moeten scoren. De invaller kreeg tot tweemaal toe een kans, maar zijn inzetten waren ondermaats. De vreugde-explosie van Zwammerdam na het laatste fluitsignaal zei genoeg over het zwijnen van de thuisploeg.

Opstelling: Thom Ankone, Luuk den Boer (Daan Walgreen), Rueben Keereweer, Dion Braakensiek, Nick de Langen, Tom Mooij (Alex Oskam), Joey van Kouwen, Isa Kurt, Tim Clements (Jelle Baars), Jordi de Vormer en Sam da Cruz.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!