Steinhagenseweg 7
3446GP
WOERDEN
tel. 0348-415757

Linschoten heeft de spanning in de titelstrijd teruggebracht door op bezoek bij SC Woerden gelijk te spelen (2-2). Evenals in de eerste ontmoeting was de puntendeling meer dan terecht.

In de derde minuut kwamen de bezoekers al op voorsprong. Na een aanval over de linkerzijde was het Jelle Baars die een perfecte voorzet afleverde op Jordi de Vormer. Volledig vrijstaand hoefde hij alleen maar zijn hoofd tegen de bal te zetten, want de organisatie bij de thuisclub was volledig zoek. In de fase na de openingsgoal had Woerden weliswaar meer de bal, maar aanvallend een vuist maken zat er nog niet in. Linschoten probeerde in de tegenstoot voor gevaar te zorgen, maar speelde te haastig om tot echt grote kansen te komen.

Het was uiteindelijk Woerden dat uit een vreemde situatie op gelijke hoogte kwam. Een stuiterbal werd ineens het strafschopgebied ingeslingerd en door hun centrale verdediger over de uitkomende doelman heen gekopt: 1-1. Een grote tegenvaller, want de Linschotenaren hadden hun zaakjes verdedigend voor elkaar. Op slag van rust kreeg Woerden nog een riante mogelijkheid, maar doelman Eric Nell wist zijn vingertoppen achter de bal te krijgen op weg naar de linkerbovenhoek.

In het tweede bedrijf schoof Woerden al snel een extra mannetje naar het front toe, nadat Linschoten opnieuw had geprofiteerd van de geboden ruimte. Nick de Kort - die al na 15 minuten spelen Vahid Demirbas moest vervangen - volleerde een rebound knalhard in het doel. Woerden ging de druk opvoeren, want zij wilden hun voorsprong op de ranglijst niet laten slinken. Er kwamen wel wat gevaarlijke situaties, waarbij vooral de fout van Eric Nell afgestraft leek te worden. Op onverklaarbare wijze wist hij een simpel balletje niet op te rapen en kon de Woerdense spits op doel schieten. Gelukkig voor de sluitpost had Dion Braakensiek stelling op de doellijn ingenomen en kon hij redding brengen.

Linschoten zou tot driemaal toe alleen naar het vijandelijke doel op kunnen stormen, ware het niet dat de grensrechter te pas en onpas zijn vlag in de lucht stak. Zelfs wanneer de spitsen twee meter op de eigen helft startten, deerde hem niet en scheidsrechter Maurits trapte er telkens met open ogen in. De gelijkmaker van Woerden was een kwartier van grote schoonheid, maar er ging wel een overduidelijke overtreding aan het kopduel vooraf. De arbiter zag echter niets verkeerds en keurde hem - tot ontsteltenis van Linschoten - goed.

In de laatste tien minuten probeerde Woerden de winst te forceren, maar verder dan een paar slappe pogingen kwam zij niet. Eric Nell had telkens een antwoord of kon het speeltuig rustig naast laten gaan. Na het laatste fluitsignaal was het gevoel aan Linschotense zijde tweeledig: voor de tweede maal dit seizoen werd kampioenskandidaat Woerden op een gelijkspel gehouden, maar de uiteindelijke gelijkmaker voelde toch wel heel onrechtvaardig.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!