De Beide Vlooswijkenlaan 45
3461GB
LINSCHOTEN
tel. 0348-483313

Met Nicolaas Boys kan Linschoten weer een tegenstander aan het rijtje toevoegen 'meer verdiend, maar niet gekregen.' De ploeg van trainer Pieter Ooms leek bij een 1-1 stand door te drukken, maar kreeg de deksel op zijn neus. Twee directe vrije trappen brachten de gasten de winst (1-2).

Op een winderig Sportpark Rapijnen koos Nicolaas Boys ervoor om in de eerste helft met de wind in de rug te spelen. Ze wilden daarbij de verdediging vroeg onder druk zetten, maar telkens speelden de Linschotenaren zich er knap onder uit. Waar in het verleden vaak voor een lange bal werd gekozen, kreeg nu de combinatie de voorkeur en dat resulteerde in een aantal gevaarlijke aanvallen.

Het was echter Nicolaas Boys die in de 17e minuut op voorsprong kwam bij hun eerste gevaarlijke moment. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied werd over de muur gedraaid en eindigde tegen de touwen: 0-1. Linschoten liet zich niet van de wijs brengen en kreeg enkele kansen, maar de laatste pass was niet nauwkeurig of er werd voor de verkeerde optie gekozen. Tot in de laatste minuut toen Vahid Demirbas met een hoge voorzet werd bereikt, maar zijn kopbal verdween een half metertje naast.

Na rust kwam er een gebrand Linschoten uit de kleedkamer en Nicolaas Boys werd - mede geholpen door de hevige wind - achteruit gedrukt. De snelle gelijkmaker kwam op naam van Jordi de Vormer. Een pass Sam da Cruz leek achter te gaan, maar de altijd hardwerkende De Vormer geloofde er in en passeerde de verbaasde Nieuwveense doelman in de korte hoek: 1-1.

Het publiek liet zich meer en meer horen en ook de thuisploeg geloofde er in deze middag een resultaat te kunnen halen. Aanval na aanval ging er richting het Nicolaas'heiligdom, maar de doelman wilde niet nog een keer capituleren. Na een poging van Sam da Cruz van zeker veertig meter, kreeg hij zelfs de handen op elkaar voor zijn moedige ingrijpen. Eric Nell was bij twee counters van Nicolaas Boys op zijn post.

In de zeventigste minuut sloeg het noodlot wederom toe. Een vrije trap op vijf meter van de achterlijn was de aanleiding. Linschoten-doelman Eric Nell verwachtte waarschijnlijk een voorzet, maar zag hem in de korte hoek in het dak van het doel verdwijnen. Met een slotoffensief probeerde Linschoten nog wel de gelijkmaker te forceren, maar telkens was er een Nieuwveens been of hoofd om de bal te blokkeren. Uit één van de vele hoekschoppen was Dion Braakensiek misschien nog wel het dichtst bij een treffer, maar zijn kopbal verdween via de grond een paar centimeter langs de verkeerde kant van de paal.

De opluchting bij Nicolaas Boys na het laatste fluitsignaal van de uitstekende arbiter Janssen was veel zeggend: de nummer zeven van de ranglijst kroop door het oog van de naald. Complimenten na afloop waren er genoeg, maar Linschoten kreeg weer niet wat het verdiende.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!