Sportlaan 2
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492774

Een echte hattrick. Daar is wat voor nodig. Niet alleen moet je drie doelpunten scoren, het moet ook nog eens in één helft geschieden en wanneer het opeenvolgend is, is het bovendien nog een klassieke hattrick ook. Vahid Demirbas voldeed aan alle voorwaarden en het was een ploeggenoot die er zorg voor droeg dat er tussendoor geen doelpunt viel. Aanvoerder Sam da Cruz trof immers in de 26e en 28e minuut dezelfde paal naast doelman Sander de Vries van Alphense Boys.

De Linschotenaren begonnen vol goede moed en dito voornemens aan de strijd tegen de nummer laatst van de ranglijst. Er werd behoedzaam gecombineerd en het spelen van de lange bal werd vooralsnog niet gepraktiseerd. Al in de zesde minuut begon Vahid Demirbas aan zijn missie. Met een diagonaal schot in de verste hoek liet hij de 0-1 aantekenen. Een kopie van deze actie liet hij na een kwartier achterwege en het scheelde twee minuten nadien weinig of Alphenaar Robin van der Pijl bracht zijn team langszij. Doelman Eric Nell had aan een hand voldoende. Sam da Cruz liet hierna een vrije trap op de paal uiteenspatten en besloot een rush door de verdediging met een schot op diezelfde paal.

Bal en klust kwijt

Daarna rondde Jordi de Vormer het trio mogelijkheden af met een schot over de lat. In de 31e minuut was de Alphense doelman de bal volledig kwijt na een ziedend schot van Joey van Kouwen. Vahid Demirbas tikte de voor de doelman onzichtbare bal beheerst over de doellijn; 0-2 (31e minuut). De doelpuntenhonger werd hierdoor niet gestild, want drie minuten later kon Demirbas zijn hattrick volmaken, Met dank aan Tom Mooij die de voorzet voor zijn rekening nam en Jelle Baars die vanuit de lucht de bal voor Vahid’s voeten legde; 0-3.

Sam da Cruz moest even hierna geblesseerd afhaken en Daan Roozenboom kwam hem vervangen. Alleen de eerder met geel bestrafte aanvoerder van de roodwit-zwarten, Nigel Fortes, kwam nog tot een poging iets terug te doen voor de rust, maar zag zijn volley over het doel van Nell vliegen.

Linschoten domineert

De Alphense coach had in de rust een aantal vervangingen gepleegd, maar dat deed weinig af aan de krachtsverschillen op het veld. Linschoten behield de rust in het spel, combineerde naar hartenlust en creëerde de nodige mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Tegenover drie mogelijkheden voor Vahid Demirbas stelden de gastheren welgeteld twee aanvallen met enige dreiging. Bij de eerste paal was Eric Nell zijn belager Eelco van der Meer de baas en in de lucht won hij het duel van invaller Jesse Milan de Bruijn.

Pieter Ooms bracht Nick de Kort binnen de lijnen voor Vahid Demirbas en Benjamin Borst verving de met de aanvoerdersband getooide Isa Kurt. Net na het uur spleet Tom Mooij de Alphense verdediging met een strakke pass uiteen en kon Joey van Kouwen de 0-4 op het bord zetten. De moedeloosheid was van de gezichten van de Alphenaren af te lezen en als los zand speelden zij de wedstrijd uit.

Kans op kans op kans

De kansrijke situaties regen zich aaneen en nadat Dion Braakensiek uit een hoekschop nog tegen de staander had gekopt, was het in de daaropvolgende vijf minuten driemaal raak. Eerst was Nick de Kort succesvol; 0-5 (70e min), daarna kon Daan Roozenboom op aangeven van De Vormer scoren; 0-6 (72e min) en daarna herhaalde Nick de Kort zijn kunstje van even voordien; 0-7 (74e min).

Dat de dubbele cijfers uiteindelijk niet gehaald werden, was te danken aan enkele goede reddingen van Alphense Boys ’goalie De Vries en slordigheid van de Linschotenaren. Nu bleef de teller hangen op 0-9. Dit door toedoen van Jordi de Vormer (0-8) - op aangeven van Jelle Baars - en Benjamin Borst die met de 0-9 nog even een graantje meepikte.

Geschreven door Gerard van Hooff (De IJsselbode)

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!