Floraweg 1
2432CD
NOORDEN
tel. 0172-408411

Met twee overwinningen op rij is Linschoten uitstekend aan de hervatting begonnen. In Woerdense Verlaat was het veldspel weinig verheffend, maar daar zal niemand volgende week meer van wakker liggen. Dat concurrent Sportief werd verslagen en op zes punten gezet, is het allerbelangrijkst.

Aan de hand van de voorbeschouwingen en het slechte weer in de week voorafgaand aan de confrontatie, kon je het wedstrijdbeeld van te voren uittekenen. Op een dramatisch veld zou Sportief de beuk er in gooien, want het was voor hen 'twee voor twaalf' met het oog op degradatie. Ondanks de boodschap om niet mee te gaan in het fysieke en verbale geweld van de thuisploeg, stapten enkele Linschotenaren met open ogen in deze valkuil. Voetballend was het in de eerste helft heel matig en doordat de scheidsrechter niet snel floot, zochten beide teams geregeld zijn grenzen op.

Nadat een doelpoging van Jordi de Vormer door een glijdende verdediger werd verijdeld, was het de thuisploeg dat op voorsprong kwam. Stijn Molenaar - met afstand hun beste speler - kreeg in de 33ste minuut teveel ruimte om te schieten en verraste Maikel Paling in de korte hoek (1-0). Toen zijn ploeggenoot een paar minuten later in riante positie Paling niet wist te verschalken, was het Linschoten in de tegenstoot dat de gelijkmaker produceerde. Daan Roozenboom schoof de bal in de verre hoek (min. 39). Het bleek niet de ruststand, want in de slotminuten zette Molenaar zijn ploeg wederom op voorsprong. Er ging een duidelijke overtreding aan vooraf, maar de arbiter had al duidelijk gemaakt enkel bij echt grove tackles het spel te onderbreken.

Na rust voerde Linschoten de druk verder op en al vrij vroeg werd duidelijk dat het vechtvoetbal van Sportief veel kracht had gekost. Toen Sam da Cruz in de 47ste minuut binnen de beruchte lijnen onder de zoden werd gelopen, kreeg Linschoten een strafschop. Vahid Demirbas nam zijn verantwoording en stuurde de Sportief-doelman de verkeerde hoek in (2-2). Het duurde ruim een kwartier voordat Linschoten het overwicht ook in de score uitdrukte. Het was Daan Roozenboom die na een combinatie met Vahid Demirbas Jordi de Vormer bereikte. Zijn opdracht was niet eens gemakkelijk, maar hij bleef koel en schoot met links raak (2-3).

Het was voor Sportief tijd om zich aanvallend meer te gaan roeren en meer ruimte weg te gaan geven. Het leverde ze welgeteld één mogelijkheid op, maar die inzet verdween via de bovenkant van de lat over het doel. De Linschotense verdediging gaf geen krimp en hun aanvallers toonden zich aan de andere kant een stuk slagvaardiger. Eerst was het Vahid Demirbas die een rush van Daan Roozenboom afrondde. Kort daarna toonde Sam da Cruz zich niet zelfzuchtig toen hij de doelman had omspeeld en gaf hij Jordi de Vormer zijn tweede doelpunt op een presenteerblaadje.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!