Menu
Widgets

Linschoten wint na tumultueuze slotfase van NSV '46

vv Linschoten 1

3 - 2

NSV'46 1

Competitie

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 03

Datum

10 september 2022 15:00

Scheidsrechter

E. Middelham

Accommodatie

Sportpark Rapijnen
De Beide Vlooswijkenlaan 45
3461GB
LINSCHOTEN
tel. 0348-483313

Linschoten heeft een goede uitgangspositie verworven om de volgende ronde van de beker te bereiken. Daarvoor moet zij minimaal één punt halen in en tegen Goudarak. Want na Kamerik werd nu op eigen veld ook het ambitieuze NSV '46 verslagen.

In de openingsminuut had Linschoten al op voorsprong kunnen komen, maar Vahid Demirbas zag zijn poging voorlangs gaan. De thuisploeg speelde in het eerste bedrijf alleraardigst en kwam terecht op voorsprong. Sam da Cruz kopte een hoekschop overtuigend binnen: 1-0. NSV '46 had zich tot dan toe aanvallend niet gemeld en Linschoten kwam een paar keer gevaarlijk door.

Als een donderslag aan heldere hemel kwam NSV '46 op gelijke hoogte. Hun linkermiddenvelder ontving op een meter of twintig van het doel de bal en haalde op magnifieke wijze uit. Maikel Paling was volkomen kansloos en kon alleen maar toekijken (1-1). En volkomen tegen de verhouding in, mochten de gasten zelfs met een voorsprong aan de thee. Matig ingrijpen van de verder uitstekend spelende Linschotense verdediging werd door de spits van NSV '46 direct afgestrafd.

In de tweede helft deden de ploegen niet veel voor elkaar onder. Maikel Paling voorkwam met een goede redding dat NSV '46 op een marge van twee doelpunten kwam. Koud in het veld was het Jelle Baars die de gelijkmaker namens Linschoten binnenschoof: 2-2. Even was het onduidelijk of de arbiter de aanval had afgefloten, maar het fluitsignaal bleek van het naastgelegen korfbalveld afkomstig te zijn.

In de slotfase gingen beide ploegen op zoek naar de overwinning en dus een goede uitgangspositie voor de volgende bekerronde. Na wat kleine mogelijkheden over en weer, kreeg NSV '46 in een tijdsbestek van een paar minuten twee rode kaarten te verwerken. De eerste was voor hun verdedigende middenvelder (2x geel), maar ook hun doelman moest vroegtijdig inrukken. Hij bracht ver uit zijn heiligdom Nick de Kort ten val en voorkwam daarmee een grote scoringskans.

Veel tijd was er niet meer, maar met negen tegen elf kwam het fittere Linschoten tot drie mogelijkheden. Een poging van Nick de Kort eindigde op de dwarsligger en Sam da Cruz zag zijn kopbal in de veilige handen van de vervangende doelman eindigen. Toch moest ook hij zich een keer gewonnen geven, toen in de slotminuut Vahid Demirbas een voorzet van Jelle Baars succesvol verlengde (3-2). 

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!