De Beide Vlooswijkenlaan 45
3461GB
LINSCHOTEN
tel. 0348-483313

Linschoten heeft zaterdagmiddag de imposante ongeslagen reeks van Perkouw beëindigd. De gasten uit Berkenwoude kwamen naar Sportpark Rapijnen in de wetenschap dat zij twaalf duels op rij niet hadden verloren, maar tegelijkertijd dat de roodwitten hen de laatste nederlaag had toegebracht. Na een vroege achterstand boog de ploeg van Pieter Ooms de score verdiend in hun voordeel om (3-1).

Het scorebord moest de tweede minuut nog aanduiden toen Perkouw elkaar al juichend in een hoek van het veld kon opzoeken. Een hoekschop werd voorbij de tweede paal op doel geschoten. Maikel Paling kreeg er nog wel een handje tegen, maar het speeltuig viel precies voor de voeten van een Perkouw-speler. Voor hem een koud kunstje om hem van dichtbij binnen te schieten. Linschoten moest zichtbaar even bekomen van de snelle tegentreffer, maar zo rond de tiende minuut nam zij het initiatief over.

In de 18e minuut kwam Linschoten op gelijke hoogte en wederom was een hoekschop de inleiding. Sam da Cruz was het meest doortastend nadat een kopbal in een melee van spelers smoorde. Met een acrobatisch hoogstandje schoot hij de bal in het dak van het doel: 1-1. Dat zou ook de ruststand betekenen, want de kansen waren in het eerste verblijf schaars. De vooraf beruchte spits van Perkouw zat in de broekzak van Dion Braakensiek en leverde enkel een ongevaarlijk rollertje af. Nick de Kort nam aan de overzijde een bal ineens op de pantoffel, maar ook dat was een makkelijke prooi voor de doelman.

Na de verplichte theepauze kreeg Linschoten de voorsprong in de schoot geworpen. De doelman wilde een middenvelder inspelen, maar rekende buiten de attente Sam da Cruz. Hij onderschepte de bal en schoot hem direct vanuit de tweede lijn binnen (2-1). De thuisploeg had het betere van het spel en Perkouw schakelde al vroeg in de wedstrijd over naar opportunistischer spel om wellicht zo tot kansen te komen. Naar mate de tijd vorderde werden er steeds meer lange pionnen in hun voorhoede geposteerd, maar met de lengte van Dion Braakensiek, Vincent van Eijk en Luuk den Boer raakte Linschoten daar niet warm of koud van.

Sterker nog, de grootste kansen zouden aan de andere kant van het veld te zien zijn. Joey van Kouwen had de 3-1 op zijn schoen nadat Isa Kurt in kansrijke positie slim overstapte, maar een verdediger schoot zijn sluitpost te hulp. De daaropvolgende hoekschop had Jelle Baars een mogelijkheid, maar ook hij zag zijn inzet strandden. In de slotfase bracht de derde kans aan alle spanning een einde. Joey van Kouwen rondde een voorzet van Sam da Cruz knap af. Perkouw - dat de tweede helft geen echte scoringskansen wist te creeeren - gaf zich gewonnen en moest voor de tweede maal dit seizoen haar meerdere erkennen in Linschoten.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!