De Beide Vlooswijkenlaan 45
3461GB
LINSCHOTEN
tel. 0348-483313

Linschoten is de competitie hervat met een nederlaag tegen Siveo. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven, maar de Zegveldse doelman pakte de hoofdrol en voorkwam drie tot vier Linschotense treffers (1-3).

De wedstrijd begon met de wetenschap dat in de laatste negen ontmoetingen met Siveo Linschoten geen enkele keer wist te winnen. Het eerste wapenfeit kwam van de thuisploeg. Sam da Cruz slalomde langs enkele verdedigers en wilde afronden met een puntertje, maar met een knappe reflex voorkwam de doelman een snelle treffer. Acht minuten later gooide hij zich in de baan van het schot van Nick de Langen, nadat hij op een kiezelharde poging van Joey van Kouwen een rebound moest weggeven.

De voorsprong leek in de 32ste minuut een feit toen Sam da Cruz een hoekschop binnenkopte, maar het fluitsignaal van de arbiter deed vermoeden dat hij een overtreding had geconstateerd. Een logische verklaring kon niet gegeven worden, maar het besluit bleef gehandhaafd. In de 44ste minuut kwam Siveo uit hun eerste kans directe op voorsprong. Hun bedrijvige spits kreeg de bal aan de zijlijn met een kluts mee, trok naar binnen en schoot in de verre hoek raak. Maikel Paling had tot dan toe geen noemenswaardige reddingen hoeven te verrichten, maar moest zich meteen gewonnen geven (0-1). Vrij snel daarna volgde het rustsignaal en werden de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft ging Linschoten op zoek naar de gelijkmaker en probeerde Siveo vooral in de counter voor gevaar te zorgen. Na een paar speldenprikjes over en weer, kwam Linschoten in de 58ste minuut op het scorebord. De onverzettelijke Nick de Langen was met een sliding zijn directe tegenstander te slim af. Zijn inzet kwam via de voeten van de doelman terecht bij Sam da Cruz en diens kopbal werd tot treffer bekroond. De thuisploeg wilde dat moment aangrijpen om door te drukken, maar moest al snel een nieuwe klap incasseren. Een vrije trap van Siveo kwam ongelukkig op het hoofd van invaller Tom Mooij en die verschalkte hiermee zijn eigen doelman (1-2).

In de laatste fase ging Linschoten meer en meer risico nemen om er een verdiend gelijkspel uit te slepen. Vincent van Eijk werd in de voorste linie geposteerd en er werden drie grote kansen afgedwongen. Het lobje van Van Eijk verdween net over de dwarsligger, maar voor de reddingen op de schoten van Sam da Cruz en Jeroen Lieverse kon je alleen maar bewondering hebben. De gasten waren uit een counter al een keer dichtbij hun derde treffer, maar de lat voorkwam dat nog. Het bleek uitstel van executie, want in de 96ste minuut speelden zij een tegenaanval wel succesvol uit.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!