De Beide Vlooswijkenlaan 45
3461GB
LINSCHOTEN
tel. 0348-483313

Linschoten heeft een 2-0 voorsprong tegen Cabauw niet over de streep weten te trekken. In de slotfase kwamen de bezoekers onverwachts toch nog langszij. Grote man aan Cabauw-zijde was hun doelman, die met enkele fantastische reddingen Linschotense treffers voorkwam en daarmee zijn ploeg in de wedstrijd hield.

De thuisploeg - die in de afgelopen weken aan de bal ietwat teleurstelde - zou deze middag een alleraardigste pot op de mat leggen en de bovenliggende partij zijn. De eerste kans diende zich al vroeg aan toen linksachter Nick de Langen mocht aanleggen, maar zijn schotje verdween naast. Cabauw wilde de Linschotense verdediging onder druk zetten, maar slaagde hier nimmer in.

De ploeg van trainer Pieter Ooms bleef aandringen en kreeg twee levensgrote kansen via Sam da Cruz. De aanvoerder - die in de beker het net nog makkelijk wist te vinden - zag evenvaak zijn inzet gekeerd worden door de doelman. Cabauw kreeg bij toeval twee mogelijkheden uit de tweede lijn, maar doelman Jan Willem Doornenbal hoefde geen redding te brengen.

De tweede helft werd in de 55ste minuut opengebroken met een goal van Linschoten. Invaller Daan Roozenboom bracht met zijn eerste balcontact Vahid Demirbas in scoringspositie. De doelman kreeg er al glijdend nog wel zijn vingertoppen tegen, maar de schuiver was hem toch te machtig (1-0).

Een paar minuten later was hetzelfde tandem ook verantwoordelijk voor de 2-0. Roozenboom etaleerde weer eens zijn snelheid, dribbelde langs de achterlijn naar binnen en bediende Demirbas op maat. Cabauw hing in de touwen en het was wachten op de genadeklap. Vincent van Eijk (redding doelman) en Dion Braakensiek (kopbal op de lat) hadden die kunnen geven, maar zagen hun pogingen strandden.

Zo'n tien minuten voor tijd scoorde Cabauw uit één van hun spaarzame aanvallen onverwachts de aansluitingstreffer. Doornenbal - die tot dan toe één keer echt op de proef werd gesteld, maar glansrijk slaagde - moest nu wel het antwoord schuldig blijven. De gasten geloofden ineens in een resultaat en bij Linschoten kwam er pap in de benen. In de 87ste minuut kwamen de bezoekers uit een identieke aanval op 2-2. Na zes minuten blessuretijd overleven blies de uitstekende arbiter voor de laatste keer deze middag en waren de druiven voor Linschoten heel zuur. Een zeker lijkende overwinning glipte uit haar handen.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!