Toernooiweg 101
2741LE
WADDINXVEEN
tel. 0182-615006

In Waddinxveen is Linschoten tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. Hoewel het veldspel zwaar ondermaats was, stond er vijf minuten voor tijd nog wel een 1-2 tussenstand op het scorebord. Maar na een persoonlijke fout en enkele onbegrijpelijke keuzes, stapte de thuisploeg alsnog met een zege van het veld.

Na twee wedstrijden achtereen op de hoofdvelden van Zwammerdam en Be Fair te hebben geploeterd, mag Linschoten zich gelukkig prijzen met de mooie kunstgrasmat die zij heeft liggen. Want samen met de straffe wind dwars over het veld, was voetballen ook deze middag een schier onmogelijke opgave. Maar de tegenstander heeft ook te maken met deze omstandigheden en lijkt zich daarop beter aan te passen.

Juist de stap die Linschoten dit seizoen heeft gemaakt om meer combinerend tot kansen te komen, moest vandaag worden ingeruild voor opportunistischer spel. Be Fair deed dit van meet af aan en toonde zich vooral gretiger in de momenten dat zij de bal niet hadden.

Uit een counter kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een aanval over hun rechterzijde kwam de bal bij de linksbuiten terecht en die had de hoek voor het uitzoeken: 0-1. Exemplarisch was dat vijf spelers van Linschoten zich nog op de helft van de tegenstander bevonden, toen de bal tegen de touwen werd geschoten. Niet veel later kreeg Be Fair een soortgelijke kans, maar hun aanvaller moest nu zijn meerdere erkennen in Maikel Paling. Linschoten zette daar welgeteld één kans tegenover; het afstandsschot van Sam da Cruz zeilde rakelings langs de kruising.

Na rust nam Linschoten het initiatief iets meer in handen. Tweede ballen werden gewonnen en het rondspelen werd ingeruild voor meer directe ballen vooruit. Uit een hoekschop kwam Linschoten onverwachts op gelijke hoogte. Joey van Kouwen bereikte Sam da Cruz die de bal direct na de stuit binnenschoot (1-1). Het geloof op een resultaat was terug en Be Fair moest tien minuten later op de lijn redding brengen toen Nick de Kort een bal met zijn hoofd verlengde. Het bleek uitstel van executie, want Sam da Cruz scoorde zijn tweede treffer van de middag en weer was een hoekschop de inleiding.

Zou Linschoten dan toch met drie gestolen punten huiswaarts keren? Drie minuten voor tijd kwam daarop het antwoord. Bij een hoekschop ging Maikel Paling volledig onder de bal door en was het voor de Be Fair-verdediger een koud kunstje om binnen te koppen. En in de blessuretijd kreeg Linschoten helemaal de deksel op zijn neus. Teveel roodwitten zochten hun heil op de helft van de tegenstander, waardoor de restverdediging ontbrak. Be Fair veroverde de bal en schoot op doel. Het speeltuig leek over de achterlijn te rollen, maar hun buitenspeler kon hem met een sliding toch het doel intikken. Voor de tweede week op rij is de blessuretijd Linschoten ongunstig gezind.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!