De Beide Vlooswijkenlaan 45
3461GB
LINSCHOTEN
tel. 0348-483313

Op het instructiebord stond het dikgedrukt en onderstreept: de punten vandaag tegen Alphense Boys zijn heilig. De rode lantaarndrager uit Alphen a/d Rijn werd uiteindelijk met een 3-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. De thuisploeg speelde bij vlagen uitstekend voetbal en pakten drie zeer belangrijke punten.

In de beginfase van de wedstrijd sputterde Alphense Boys nog wel wat tegen, maar de ploeg bleek aanvallend onmachtig. Ondanks de hevige wind in de rug moest Linschoten-gaolie Maikel Paling slechts tweemaal op schoten van afstand redding brengen. De roodwitten kregen steeds meer rust in hun opbouw en begonnen de eerste kansen te creëren. Het was uiteindelijk Vahid Demirbas die een prachtige steekpass van aanvoerder Isa Kurt afrondde: 1-0.

Nog voor het rustsignaal klonk, werd de marge verdubbeld. De bal ging bij de middenlijn over de zijlijn, Linschoten pakte snel de bal en gooide in. De organisatie van Alphense Boys was ver te zoeken en de aanval kwam via enkele schijven aan de rechterkant uit bij Tom Mooij. Hij drukte af, maar zag zijn schot via de paal terug in het veld komen. Vahid Demirbas stond precies op de goede plek en kon hem in het lege doel schuiven.

De ruststand had zomaar nog comfortabeler kunnen zijn toen Vincent van Eijk in kansrijke positie bal passte naar Jordi de Vormer. Een Alphens teen voorkwam dat deze bal aankwam, maar ondanks dat de wind als extra tegenstander fungeerde, was Linschoten heer en meester in het grootste gedeelte van het eerste bedrijf.

Na de hervatting was het ook de ploeg van trainer Pieter Ooms dat de klok sloeg. Vroeg drukzetten op de opbouw van de Alphenaren legde geen windeieren en zij staken nog maar sporadisch de middenlijn over. Het was Tom Mooij die tot tweemaal toe etaleerde hoe harde trap hij in zijn benen heeft. Zijn eerste poging was een vrije trap van 25 meter die ternauwernood door de doelman overgetikt kon worden. Zes minuten later volleerde hij met buitenkantvoet het speeltuig in de verre hoek achter de verbouwereerde doelman (3-0).

In de slotfase had Linschoten nog uit moeten lopen naar een grotere eindstand, maar Vincent van Eijk, Sam da Cruz en Vahid Demirbas misten hun mogelijkheden. Dat Linschoten zonder tegentreffer van het veld stapte, was in de laatste minuut te danken aan Nick de Langen. De onverzettelijke linksback kwam als winnaar uit de strijd in een ondertalsituatie door zich met zijn hele lijf voor de bal te gooien.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!