Menu
Widgets

Linschoten dankt Stolwijk voor drie punten

vv Linschoten 1

2 - 0

Stolwijk 1

Competitie

4e klasse B

Datum

3 december 2022 13:30

Scheidsrechter

P.M.M. Opdam

Accommodatie

Sportpark Rapijnen
De Beide Vlooswijkenlaan 45
3461GB
LINSCHOTEN
tel. 0348-483313

De slechtste wedstrijd van het seizoen spelen en toch met drie punten van het veld afstappen; het overkwam Linschoten zaterdag. Tegenstander Stolwijk bleek deze middag niemand in de gelederen te hebben die de trekker doeltreffend kon overhalen. Linschoten haalde uit haar vier mogelijkheden  een beter rendement: 2-0.

Bij een gevoelstemperatuur van ver onder nul begon de gehavende equipe van Pieter Ooms aan de strijd. Naast de geblesseerden Maikel Paling, Erik Nell, Dion Braakensiek, Vahid Demirbas kon ook Daan Roozenboom niet aanwezig zijn. Luuk den Boer probeerde het nog wel in de warming-up, maar moest constateren dat hij te veel hinder had van zijn knie. Gelukkig kon er weer een beroep gedaan worden op routiniers Benjamin Borst en Gerard Hoogendoorn, tegenwoordig spelend in het tweede elftal.

Linschoten - normaal gesproken verdedigend zeer georganiseerd - had in de eerste twintig minuten grootse moeite met de nieuwe samenstelling. Stolwijk kwam een paar keer gevaarlijk door en de thuisploeg legde hen geen strobreed in de weg. Gelukkig ontbrak het bij de laagvlieger deze middag aan een echte afmaker, want anders had Linschoten zomaar op een achterstand kunnen staan. Doelman Jan Willem Doornenbal zag de schotjes nu voorlangs rollen en hoefde zelf maar een keer echt in actie te komen. De rebound die hij verrassend weggaf, werd tegen de buitenkant van de paal geschoten.

De thuisploeg verviel weer in haar oude patronen door veelvuldig met de bal te gaan rennen en crosspasses te geven. Toen zij eenmaal wel over de grond combineerde, bleek het meteen de inleiding van de openingstreffer te zijn. Joey van Kouwen draaide kort weg en dribbelde richting het vijandelijke doel. Net toen hij wilde aanleggen, werd hij aangetikt en kwam ten val. Aanvoerder Sam da Cruz nam plaats achter de bal en krulde hem in de 29ste minuut in de rechterbenedenhoek (1-0). Een onverwachtse opsteker voor de roodwitten, die na enkele omzettingen wel meer grip kregen op Stolwijk.

Na een korte theepauze was het Stolwijk dat driftig op zoek ging naar de gelijkmaker. In de beslissende fase kozen zij echter veelvuldig voor de dieptebal achter de verdediging, maar een handvol hoekschoppen was de schamele oogst. Met het inbrengen van Tom Mooij, Rueben Keereweer en Benjamin Borst werd getracht de dadendrang van de gasten te breken. Stolwijk werd zelden echt gevaarlijk, maar Linschoten zette er in deze fase aanvallend helemaal niets tegenover.

Door hun centrale verdediger in de voorste linie te posteren, werd voor een slotoffensief gekozen. Een beslissing waar Linschoten uiteindelijk garen bij zou spinnen. Sam da Cruz ontsnapte aan zijn belager en kon oprukken naar het doel. Hij besloot voor eigen succes te gaan in plaats van af te leggen aan de meegesnelde Jelle Baars. De doelman kon met zijn tenen redding brengen ten koste van een hoekschop. Deze werd voor de pot geslingerd en kwam via via voor de voeten van Jelle Baars. Deze twijfelde geen moment en tekende zo alsnog voor een treffer. De uitstekende arbiter Opdam wist dat het gedaan was en floot snel daarna voor de laatste keer, zodat iedereen de warme kantine kon opzoeken om de verrichtingen van Oranje te gaan bekijken.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!