De Beide Vlooswijkenlaan 45
3461GB
LINSCHOTEN
tel. 0348-483313

Voor het tweede jaar op rij is Linschoten er in geslaagd om koploper SCH '44 op 1-1 te houden. In de 78ste minuut kwamen de gasten verdiend op voorsprong, maar Sam da Cruz kopte drie minuten later de onverzettelijke thuisploeg langszij. Linschoten brengt hiermee de spanning in het kampioenschap weer volledig terug en heeft zelf een bonuspunt bemachtigd.

Vanaf de eerste minuut nam SCH '44 stevig het initiatief. In de laatste linie en op het middenveld ging de bal soepel rond, maar het in stelling brengen van hun voorwaartsen lukte zelden. Linschoten verdedigde gedisciplineerd en ging het fysieke gevecht graag aan. Dit leverde een vroege gele prent op voor Sam da Cruz. De grootste mogelijkheden voor de gasten kwam via vrije trappen. De twee pogingen van een meter of twintig vlogen echter over de dwarsligger.

Linschoten kwam aan de andere zijde een tweetal keer gevaarlijk door, maar de vroege voorzetten van Daan Roozenboom - hij kwam na tien minuten de geblesseerde Dion Braakensiek aflossen - bereikten geen ploeggenoot. Op slag van rust kreeg SCH '44 de grootste kans van de middag, maar hun spits presteerde het om hem voor leeg doel over te schieten. Gefrustreerd over het uitblijven van een openingstreffer werd de kleedkamer opgezocht.

Na rust werden de duimschroeven verder aangedraaid en was de koploper een aantal keer dichtbij de openingstreffer. Een vrije trap spatte uiteen op de kruising en twee kopballen schampten de bovenkant van de lat. Na een goede redding met de voet van Eric Nell nam de emotie hoorbaar toe. Juist op het moment ging Linschoten geloven dat een gelijkspel tot de mogelijkheden behoorde, werd de ban gebroken. Nell bracht eerst nog goed redding, maar twee balcontacten later lag hij alsnog achter hem in de netten.

Het verzet van de thuisploeg leek gebroken, maar niet voor het eerst dit seizoen liet de ploeg van Pieter Ooms zien over veerkracht te beschikken. De formatie werd omgegooid en bij een uitval over de linkerkant werd een overtreding gemaakt. De luchtmacht werd weer eens naar voren gedirigeerd. De vrije bal van Joey van Kouwen werd bij de tweede paal door Sam da Cruz binnengekopt: 1-1. De ontlading bij de spelers en op het terras was groot. In de slotminuten kwamen beide ploegen niet meer tot grote kansen: de pijp was zowel fysiek als mentaal compleet leeg aan beide zijdes.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!