De Beide Vlooswijkenlaan 45
3461GB
LINSCHOTEN
tel. 0348-483313

In een uiterst vermakelijk duel heeft Linschoten met 2-1 gewonnen van directe concurrent Rohda ’76. De gedeelde nummers 5 van de ranglijst gaven elkaar in de eerste helft weinig toe. Na rust ontvlamde het duel met meerdere doelpunten en trok Linschoten verdiend aan het langste eind: 2-1.

De eerste helft zou niet bol komen te staan van kansen; vooral niet op achterstand komen leek het devies voor beide teams.  Linschoten veerde in de 25ste minuut op toen ijverige Nick de Kort een uittrap van de doelman blokte. Onder hevige druk van diezelfde keeper kon hij de hoog opstuitende bal niet genoeg drukken en ging hij met een boogje over de lat.

Rohda ’76 kreeg in de eerste helft misschien wel acht hoekschoppen, maar met de kopkracht van Dion Braakensiek en Vincent van Eijk werden die situaties keer op keer geneutraliseerd. En zo werd de verplichte theepauze bereikt met de brilstand op het scorebord.

Na rust drong Linschoten iets meer aan en leek zij in de 52ste minuut op voorsprong te komen, maar kreeg zij juist een enorme dreun te incasseren. Nick de Kort was bij een dieptebal zijn tegenstander te snel af en tikte hem langs de uitstormende doelman. Zijn meegesnelde tegenstander kon er nog net tussenkomen en ramde de bal blind naar voren. Drie balcontacten later lag het speeltuig achter de verbouwereerde Linschotenaren in het netje: 0-1.

Maar met de mentale veerkracht van Linschoten zit het dit jaar wel goed, zo is uit meerdere wedstrijden gebleken. Gesteund door het verregende publiek werd de zoektocht naar de gelijkmaker ingezet en die zou in minuut 59 vallen. Joey van Kouwen werd aan de rechterkant van het veld aangespeeld en vond met een vroege voorzet Nick de Kort. Met een prachtige voetbeweging gaf hij de Bodegraafse doelman het nakijken (1-1). De grensrechter probeerde het doelpunt te annuleren, maar de uitstekende scheidsrechter had zelf gezien dat zijn vlagsignaal een wanhoopsdaad was.

Linschoten rook bloed en het ambitieuze Rohda ’76 ging aanvallend wisselen om hun zicht op de nacompetitie niet vroegtijdig aan de horizon te zien verdwijnen. Met veel indraaiende hoge ballen op hun kopsterke spelers werd het geluk gezocht, maar deze speelwijze ligt Linschoten uitstekend. Alle ballen werden weggekopt en op de counter kwamen de gevaarlijkste momenten voor de ploeg van Pieter Ooms.

Op aangeven van Sam da Cruz schoot Joey van Kouwen de 2-1 binnen, maar wederom vlagde de grensrechter. Ditmaal ging de arbiter wel mee. Het bleek uitstel van executie, want Joey van Kouwen zou een paar minuten later weer doeltreffend uithalen. En ook ditmaal probeerde de Bodegraafse grensrechter zijn ploeg een hand toe te steken, maar de scheidsrechter had genoeg van zijn fratsen gezien en liet hem in de regen staan.

In de slotminuten moest Maikel Paling één keer echt redding brengen op een schot, maar deed dit met verve. Aan de overzijde had de marge op twee treffers moeten komen, maar Joey van Kouwen raakte - volledig vrijstaand voor een leeg doel - de paal en Jelle Baars schoot in kansrijke positie recht in de handen van de keeper. De ontlading na het laatste fluitsignaal was groot.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!